Pădurea Hoia Baciu

Pentru iubitorii de supra natural, pădurea Hoia Baciu reprezintă un fel de Triunghiul Bermudelor românesc. Deși printre români această pădure nu este foarte cunoscută, ea se bucură de o mare popularitate printre vizitatorii din alte țări, în special cei cu inima puternică, ce nu se tem de o mică sperietură. Dacă doriți să o vizitați și considerați că nu sunteți slab de înger, trebuie, totuși, să știți unele lucruri despre ea.

Unde este situată?

Pădurea Hoia Baciu este situată pe unul din dealurile care înconjoară Clujul și, odată ajunși în acest minunat oraș românesc, dacă întrebați orice locuitor, vă va îndruma spre ea cu siguranță. Cu toate acestea, veți remarca o oarecare teamă în privirea sa, căci reputația acestei păduri datează de aproximativ 60 de ani și nu este una tocmai creștinească.

Ce se știe despre pădure?

Pădurea a devenit faimoasă începând cu anii 1960, an în care au început să fie semnalate o multitudine de întâmplări ciudate, de la strigoi și multe alte apariții imposibil de explicat în fotografii și insesizabile cu ochiul liber, de la OZN-uri și senzații auditive ciudate, de la stări anxioase și senzația că ai fi urmărit și alte tipuri de sentimente bizare pe care le oferă. Cele mai frecvente anomalii pe care le-au semnalat turiștii care s-au aventurat în pădurea Hoia Baciu de-a lungul timpului sunt probleme care au legătură cu echipamentele electronice, de genul bateriilor care se descarcă incredibil de repede, mult mai repede decât se descarcă în mod normal, închiderea și redeschiderea telefoanelor, probleme cu GPS-ul, probleme în configurarea frecvențelor de sunet pentru înregistrări audio-video și multe altele de acest tip. Desigur că pragmaticii ar putea afirma că există vreun centru electro-magnetic în zonă, care se joacă cu echipamentele tehnologice, dar dacă ne place legenda lui Dracula, de ce nu ne-ar plăcea și legenda pădurii bântuite? Trecând cu vederea legendele, pădurea în sine este extrem de frumoasă și ciudată, reușind prin aspectul său nefiresc să dea fiori pe șira spinării. Copacii sunt renumiți pentru formele lor neobișnuite, iar Poiana Rotundă, pe cât e de renumită pentru titlul său de loc paranormal, pe atât este de iubită pentru faptul că este un spațiu de revenire la centrul interior și, de asemenea, de regăsire a propriei persoane în mijlocul naturii.

Cum ajungem la Pădurea Hoia Baciu?

Obiective turistice din Cluj

La pădurea Hoia Baciu se poate ajunge din Cluj cu absolut orice mijloc de transport în comun, după cum urmează:

Autobuz

Liniile de autobuz 28B, 30, 37 și 44 vă vor lăsa în stațiile de autobuz din apropierea pădurii, aceste linii putând fi luate din orice punct al orașului prin care trec. În medie, traseul acestor linii de autobuz durează aproximativ 50 de minute pentru a ajunge la stația cea mai apropiată de pădure, punct din care va trebui să mergeți încă puțin pe jos.

Tren

Dacă luați trenul de la Berchieșu, din Cluj-Napoca, după aproximativ 75 de minute de traseu, veți ajunge la pădure.

Dacă luați trenul de la Olimpo Rent A Car ( Noligiamo Machine ), din Cluj-Napoca, traseul durează aproximativ 73 de min până la stația cea mai apropiată de pădure.

Dacă luați trenul de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, din Cluj-Napoca, veți avea parte de un relaxant traseu de 75 de minute până la destinație.

Dacă luați trenul de la Gara Mera, din comuna Baciu, vă aflați la o distanță de 57 de minute de traseu până la destinația Pădurii Hoia Baciu.

Tramvai

Puteți, de asemenea, lua orice tramvai care vă lasă în stația de tramvai cu numele de Uzinei Electrice, punct din care va trebui să mergeți aproximativ 25 de minute pe jos pentru a vă pune față în față cu pădurea.

Locuri de cazare în apropiere

Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare în apropierea Pădurii, există trei variante, potrivite pentru orice tip de excursionist.

  • În Cluj. Pentru cei mai slabi de înger, care nu s-ar simți bine să doarmă prea aproape de Pădure și doresc să se afle în vecinătatea ei doar pe timpul zilei, există varianta cazării în interiorul orașului Cluj, sau la periferia acestuia. Există o multitudine de pensiuni și hoteluri potrivite pentru toate tipurile de excursionist, de la hoteluri în centrul orașului, pentru a se bucura de viața de noapte a acestuia, până la hoteluri sau pensiuni la periferie, pentru cei mai liniștiți sau pentru familii cu copii.
  • Camping. Dacă sunteți amatori de natură și de senzații tari, ei bine, există întotdeauna varianta de camping, atât în spațiile special amenajate din interiorul pădurii, cât și în spațiile special amenajate din afara sa. Cu toate acestea, dacă alegeți varianta de camping din interiorul pădurii, trebuie să fiți siguri că nu vă e teamă să mergeți la dormit singuri și să vă treziți acompaniați de fantome și strigoi, căci, aparent, sunt o mulțime care se adăpostesc în această zonă. Pe de altă parte, dacă alegeți să dormiți la cort în afara pădurii, deși nu există riscul să vă treziți alături de un strigoi, ați putea, totuși, să fiți martorii unor sunete ciudate care provin din pădure.
  • Cabanele de la marginea pădurii. Dacă nu vreți să vă îndepărtați prea mult de acest punct turistic, dar nici nu vă simțiți confortabil să dormiți la cort, există întotdeauna varianta cabanelor din apropierea pădurii. În plus, s-ar putea să găsiți și servicii de luat masa, pentru că nimănui nu-i prinde bine să dea ochii cu strigoii pe stomacul gol.